Една вълшебна крем супа с вкус на пролет и нежност. Мекият й и запомнящ се вкус се дължи на елегантното присъствие на сметаната, както и на леко запечените орехови ядки...

Съставки

  • 1-2 ч.л. Захар
  • 4 ч.л. Лимонов сок
  • 1-2 щипки Черен пипер
  • 1-2 щипки Сол
  • 150 мл Квасена сметана
  • 750 мл Зеленчуков бульон
  • 4 с.л. Олио
  • 2 скилидки Чесън
  • 500 г Тиквички
  • 200 г Картофи
  • 1 глава Лук
  • 1 шепа Орехови ядки

Начин на приготвяне

  • 1. В 2 с.л. олио се задушават за 3-4 минути ситно нарязаните лук и чесън заедно с оформените на едри парчета картофи и тиквички.
  • 2. След като сместа кипне, се угася с бульона, захлупва се и се оставя да ври на тих огън около 15 минути.
  • 3. Ореховите ядки се запичат леко и се прибавят към супата. Добавя се и сметаната и се оставя да поври за кратко.
  • 4. Супата се пюрира и се подправя със сол, черен пипер, лимонов сок и захар. По желание се добавят крутони.