Една вълшебна крем супа с вкус на пролет и нежност. Мекият й и запомнящ се вкус се дължи на елегантното присъствие на сметаната, както и на леко запечените орехови ядки...
Съставки
- 1-2 ч.л. Захар
- 4 ч.л. Лимонов сок
- 1-2 щипки Черен пипер
- 1-2 щипки Сол
- 150 мл Квасена сметана
- 750 мл Зеленчуков бульон
- 4 с.л. Олио
- 2 скилидки Чесън
- 500 г Тиквички
- 200 г Картофи
- 1 глава Лук
- 1 шепа Орехови ядки
Начин на приготвяне
- 1. В 2 с.л. олио се задушават за 3-4 минути ситно нарязаните лук и чесън заедно с оформените на едри парчета картофи и тиквички.
- 2. След като сместа кипне, се угася с бульона, захлупва се и се оставя да ври на тих огън около 15 минути.
- 3. Ореховите ядки се запичат леко и се прибавят към супата. Добавя се и сметаната и се оставя да поври за кратко.
- 4. Супата се пюрира и се подправя със сол, черен пипер, лимонов сок и захар. По желание се добавят крутони.