Лек, нежен, изкусителен, мек и кадифен. Съвършен вкус за ценители и всички фенове на пилешката супа...
Съставки
- 1 бр. Жълтък
- 2 бр. Картофи
- 1 бр. Люта зелена чушка
- 1 връзка Лук
- 2 бр. Моркови
- 300 г Пилешко филе
- 2 с.л. Олио
- 1 бр. Лимон
- 3 с.л. Фиде
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Черен пипер
- 250 мл Кисело мляко
Начин на приготвяне
- 1. Лукът и морковите се нарязват на ситно и се запържват в сгорещеното олио.
- 2. Добавя се нарязаното на кубчета филе.
- 3. Налива се вода и след като заври, се добавят чушката, картофите и нарязаната на лентички кора от лимона.
- 4. Добавя се фидето, овкусява се и се застройва с киселото мляко и жълтъкът.
- 5. На финала се капва 1 с.л. лимонов сок.