Можем да характеризираме тази крем супа със следните определения - питателна, нежна и ароматна.

Съставки

  • 2 бр. Броколи
  • 1/2 ч.ч. Бяло вино
  • 1 ч.л. Сол
  • 3/4 ч.ч. Брашно
  • 125 г Краве масло
  • 1200 мл Пилешки бульон
  • 1 стрък Пресен лук
  • 1/4 ч.л. Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. В тенджера с разтопеното масло се задушавта ситно нарязаният пресен лук и брашното, докато придобият леко златист цвят.
  • 2. На тънка струйка, като се разбърква непрекъснато, се добавя бульона.
  • 3. Пускат се вътре розичките броколи и се оставя да покъкри на умерена температура около 10-15 минути.
  • 4. След като сместа се сгъсти, се разрежда с ½ чаша бяло вино и се бърка в предължение на 2-3 минтути.
  • 5. Накрая се овкусява със солта и черния пипер.