Можем да характеризираме тази крем супа със следните определения - питателна, нежна и ароматна.
Съставки
- 2 бр. Броколи
- 1/2 ч.ч. Бяло вино
- 1 ч.л. Сол
- 3/4 ч.ч. Брашно
- 125 г Краве масло
- 1200 мл Пилешки бульон
- 1 стрък Пресен лук
- 1/4 ч.л. Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. В тенджера с разтопеното масло се задушавта ситно нарязаният пресен лук и брашното, докато придобият леко златист цвят.
- 2. На тънка струйка, като се разбърква непрекъснато, се добавя бульона.
- 3. Пускат се вътре розичките броколи и се оставя да покъкри на умерена температура около 10-15 минути.
- 4. След като сместа се сгъсти, се разрежда с ½ чаша бяло вино и се бърка в предължение на 2-3 минтути.
- 5. Накрая се овкусява със солта и черния пипер.