Свинските ребърца може и да са любими на Стефан от MasterChef, но рецептата тук е сред неговите фаворити. На вниманието на всички ценители на заешкото.
Съставки
- 1 глава Червено цвекло
- на вкус щипки Бял пипер
- на вкус щипки Сол
- 1 щипка Розмарин
- 1 с.л. Захар
- 1 с.л. Ябълков оцет
- 40 мл Олио
- 30 мл Водка
- няколко листа Мента
- няколко стръка Копър
- 20 г Краве масло
- 50 г Бекон
- 4 бр. Заешки котлети
- 50 мл Зехтин
- 2 скилидки Чесън
- 2 щипки Захар
Начин на приготвяне
- 1. Продуктите за маринатата (водката, олиото, ябълковият оцет, захарта, розмаринът, сол и бял пипер) се смесват в дълбок съд. Почистените котлети се накисват в нея и престояват в хладилник около 4 часа. Изваждат се, отцеждат се и се поръсват с бял пипер.
- 2. В предварително сгорещен тиган се слагат котлетите и маслото и се запържват 2-3 минути. Беконът се нарязва на кубчета, прибавя се към месото и се пържи още 3-4 минути, като се разбърква. Тиганът се дръпва от огъня.
- 3. Цвеклото за крема се сварява в подсладена със захарта и подсолена вода, обелва се и се пасира заедно със зехтина, чесъна и листата мента. Овкусява се със сол и бял пипер.
- 4. Котлетите се редят върху охладения, но не студен крем. Ястието се украсява с мента и копър.