Свинските ребърца може и да са любими на Стефан от MasterChef, но рецептата тук е сред неговите фаворити. На вниманието на всички ценители на заешкото.

Съставки

  • 1 глава Червено цвекло
  • на вкус щипки Бял пипер
  • на вкус щипки Сол
  • 1 щипка Розмарин
  • 1 с.л. Захар
  • 1 с.л. Ябълков оцет
  • 40 мл Олио
  • 30 мл Водка
  • няколко листа Мента
  • няколко стръка Копър
  • 20 г Краве масло
  • 50 г Бекон
  • 4 бр. Заешки котлети
  • 50 мл Зехтин
  • 2 скилидки Чесън
  • 2 щипки Захар

Начин на приготвяне

  • 1. Продуктите за маринатата (водката, олиото, ябълковият оцет, захарта, розмаринът, сол и бял пипер) се смесват в дълбок съд. Почистените котлети се накисват в нея и престояват в хладилник около 4 часа. Изваждат се, отцеждат се и се поръсват с бял пипер.
  • 2. В предварително сгорещен тиган се слагат котлетите и маслото и се запържват 2-3 минути. Беконът се нарязва на кубчета, прибавя се към месото и се пържи още 3-4 минути, като се разбърква. Тиганът се дръпва от огъня.
  • 3. Цвеклото за крема се сварява в подсладена със захарта и подсолена вода, обелва се и се пасира заедно със зехтина, чесъна и листата мента. Овкусява се със сол и бял пипер.
  • 4. Котлетите се редят върху охладения, но не студен крем. Ястието се украсява с мента и копър.