Разкошни хрупкави кюфтенца, които ще ви пленят с неподражаемия морски вкус на бяла риба, съчетан с пикантното очарование, скрито в екзотичните подправки.
Съставки
- 5 скилидки Чесън
- 2 глави Лук
- 3-4 бр. Домати
- 1 кг Филе от бяла риба
- 2 см Корен джинджифил
- 3 с.л. Олио
- 1 щипка Черен пипер
- 1 щипка Червен пипер
- 1 щипка Куркума
- 1 бр. Яйце
- 2-3 листенца Кориандър
- 1 щипка Сол
Начин на приготвяне
- 1. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Джинджифилът се настъргва.
- 2. Филето се пасира заедно с половината от лука, чесъна и джинджифила. Рибената смес се подправя на вкус и се разбърква. Оставя се за час в хладилника.
- 3. Приготвя се сосът, като се пасират доматите, останалият лук, чесън и джинджифил се запържват. Прибавят се куркумата, доматите и относно се запържва. Накрая се добавят червеният пипер и ситно накъсаните листенца кориандър.
- 4. Сместа се задушава не повече от 5 минути. Каймата се оформя на топчета, изпържват се и се поднасят с гоотвия сос.
- 5. Магданоз и резенче лимон биха придали още по-голям разкош и красив завършек на пикантните очарователни рибени кюфтенца.