Разкошни хрупкави кюфтенца, които ще ви пленят с неподражаемия морски вкус на бяла риба, съчетан с пикантното очарование, скрито в екзотичните подправки.

Съставки

  • 5 скилидки Чесън
  • 2 глави Лук
  • 3-4 бр. Домати
  • 1 кг Филе от бяла риба
  • 2 см Корен джинджифил
  • 3 с.л. Олио
  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 щипка Червен пипер
  • 1 щипка Куркума
  • 1 бр. Яйце
  • 2-3 листенца Кориандър
  • 1 щипка Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Джинджифилът се настъргва.
  • 2. Филето се пасира заедно с половината от лука, чесъна и джинджифила. Рибената смес се подправя на вкус и се разбърква. Оставя се за час в хладилника.
  • 3. Приготвя се сосът, като се пасират доматите, останалият лук, чесън и джинджифил се запържват. Прибавят се куркумата, доматите и относно се запържва. Накрая се добавят червеният пипер и ситно накъсаните листенца кориандър.
  • 4. Сместа се задушава не повече от 5 минути. Каймата се оформя на топчета, изпържват се и се поднасят с гоотвия сос.
  • 5. Магданоз и резенче лимон биха придали още по-голям разкош и красив завършек на пикантните очарователни рибени кюфтенца.