Вкусни кифлички за сутрешното или следобедно кафе. Изпрати ни ги нашата читателка pisetoo. Ще ги пробвате ли?
Споделете ни и вие вашата рецепта в рубриката Качете рецепта.
Съставки
- 2 бр. Яйца
- 1 г Шоколад
- 1/2 с.л. Сол
- 2 пакетчета Ванилия
- 1 ч.л. Ром
- 1 кора Лимонова кора
- 150 г Разтопено краве масло
- 15 г Прясна мая
- 1 1/2 ч.ч. Прясно мляко
- 1/2 ч.ч. Кристална захар
- 4 бр. Яйца
- 6 1/2 ч.ч. Брашно
Начин на приготвяне
- 1. Пресяваме брашното в голяма купа. В друга, смесваме затопленото прясно мляко, маята, (която предварително сме разтворили в малка част от млякото), захарта и разтопеното масло.
- 2. Разбиваме яйцата и към тях прибавяме: лимоновата кора, рома, солта и 2 ванилии.
- 3. Към брашното сипваме първата смес и започваме да бъркаме с ръка, и постепено добавяме яйчената смес. Замесваме добре тестото, оставяме го в купа с малко олио. Втасва около два часа
- 4. Вече втасалото тесто разделяме на 4. И от всяка топка разточваме и режем на триъгълници, поставяме от шоколада и завиваме. Преди печене намазваме с яйце и поръсваме със захар. Печем около 25 мин. на 180 градуса.