Лесен и вкусен уругвайски кейк.
Съставки
- 1 с.л. Краве масло
- 3 г Ягоди
- 250 мл Квасена сметана
- 250 ч.л. Бакпулвер
- 100 мл Брашно
- 250 мл Прясно мляко
- 450 мл Олио
- 4 г Кисело мляко
- 200 г Захар
- 200 бр. Яйца
- 1-2 бр. Лимон
- 1 с.л. Брашно
Начин на приготвяне
- 1. Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Кората на лимона се настъргва, сокът се изстисква и се сипва към яйцата.
- 2. Добавят се киселото мляко и олиото, и всичко се разбива отново.
- 3. Брашното се смесва с бакпулвера и лимоновата кора и се прибавя към яйчената смес, налива се прясното мляко.
- 4. Сместа се разбива и се сипва в намаслена и набрашнена форма за печене с дупка в средата. Пече се 50 минути на 170 градуса.
- 5. Кексът се охлажда и се сервира, гарниран с разбитата сметана и нарязаните ягоди. Съвет: Вместо ягоди може да се използват малини или други сезонни плодове.