Лесен и вкусен уругвайски кейк.

Съставки

  • 1 с.л. Краве масло
  • 3 г Ягоди
  • 250 мл Квасена сметана
  • 250 ч.л. Бакпулвер
  • 100 мл Брашно
  • 250 мл Прясно мляко
  • 450 мл Олио
  • 4 г Кисело мляко
  • 200 г Захар
  • 200 бр. Яйца
  • 1-2 бр. Лимон
  • 1 с.л. Брашно

Начин на приготвяне

  • 1. Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Кората на лимона се настъргва, сокът се изстисква и се сипва към яйцата.
  • 2. Добавят се киселото мляко и олиото, и всичко се разбива отново.
  • 3. Брашното се смесва с бакпулвера и лимоновата кора и се прибавя към яйчената смес, налива се прясното мляко.
  • 4. Сместа се разбива и се сипва в намаслена и набрашнена форма за печене с дупка в средата. Пече се 50 минути на 170 градуса.
  • 5. Кексът се охлажда и се сервира, гарниран с разбитата сметана и нарязаните ягоди. Съвет: Вместо ягоди може да се използват малини или други сезонни плодове.