Свинско месо, ориз, червено вино, лук, чесън, кориандър, мащерка, червен пипер... всичко това е съчетано с много вкус в едно ястие.
Съставки
- 1/2 ч.л. Черен пипер
- 2 глави Лук
- 600 г Свинско
- 4 скилидки Чесън
- 1 ч.л. Кориандър
- 1 ч.л. Мащерка
- 1 ч.л. Червен пипер
- 4 с.л. Олио
- 2 с.л. Доматено пюре
- 1 с.л. Захар
- 100 мл Червено вино
- 1 кубче Зеленчуков бульон
- 200 г Бял ориз
Начин на приготвяне
- 1. В хаванче се счукват нарязаните скилидки чесън заедно с кориандъра, мащерката и червения пипер. Добавя се 1 с.л. олио и черен пипер, и се разбъркват.
- 2. Месото се нарязва на кубчета колкото хапки. Слагат се в тиган със сгорещено олио да се запържат от всички страни и с решетъчна лажица се изваждат в отделен съд.
- 3. В същата мазнина се запържва лукът, нарязан на лунички и се прибавя сместа от подправки.
- 4. Връща се месото в тигана, след което се добавя доматеното пюре, захарта и виното.
- 5. Сипва се толкова бульон от разтвореното във вода зеленчуково кубче, че да покрие месото и лука. Разбърква се добре и се овкусява със сол, ако е необходимо. Оставя се на тих огън да къкри.
- 6. Оризът се сварява във вода в съотношение 1:3 в полза на течността.
- 7. Готовият ориз се отцежда и при сервиране се разпределя около кебапа. Отгоре се залива със соса.