Какви са изискванията ви за картофените кюфтета? Да са здравословни, т.е. да не са пържени, да не се разпадат и да имат неустоима хрупкава коричка? И нашите са такива, затова изпробвахме рецепта, в която тези три изисквания са изпълнени. Ето как да си я направите:
Съставки
- 500 г Картофи
- 1 бр. Яйце
- 100 г Краве сирене
- 1 глава Кромид лук
- 3-4 стръка Магданоз
- 1 щипка Сух джоджен
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Черен пипер
- 100 г Корнфлейкс
Начин на приготвяне
- 1. Обелете картофите, нарежете си на едри кубчета и ги сварете в подсолена вода до омекване. Смачкайте ги на пюре, така че да останат и малко по-едри частици, които да се усещат.
- 2. Добавете към картофеното пюре яйцето, сиренето, подправките, магданоза и лука, наситнен на дребно, и разбъркайте добре.
- 3. В отделна купичка сложете корнфлейкса. Пригответе си и още един съд, в който има вода. Поточната линия е следната - топвате ръцете във водата, оформяте плоско кюфте и го овалвате в корнфлейкса.
- 4. Включете фурната да загрее на 180-190 градуса. В тава с хартия за печене наредете кюфтетата и печете 15 минути от едната страна, обърнете и запечете за още 15 минути от другата страна.
- 5. Към така приготвени картофени кюфтета може да сервирате млечен сос, свежа салата или гарнитура по желание.