Всяко дете ги обича, а когато възратните ги опитата отново стават деца...

Съставки

  • 500 г Тъмен кувертюр
  • 10 бр. Ябълки
  • 550 г Кафява захар
  • 2-3 с.л. Кафява захар
  • 1 ч.л. Лимонов сок

Начин на приготвяне

  • 1. Ябълките се измиват, след което във всяка една от тях се вгражда по една дървена клечка.
  • 2. Във висока и тясна тенджерка се сипват 550 г захар, 5 с.л. вода и лимоновият сок.
  • 3. Съдът се слага на слаб огън и се карамелизира захарта.
  • 4. Дръпва се от котлона и се овалват ябълките една по една в карамела. Оставят се да се охладят и изсъхнат за около 15 минути.
  • 5. Кувертюрът се натрошава на едро и се разтопява на водна баня.
  • 6. След като леко се охлади, в него се потапят ябълките. Оставят се настрани 10-15 минути, докато шоколадът се стегне.
  • 7. Канелата и 2-3 с.л. кафява захар се смесват и се поръсват ябълките.