Това десертно съвършенство се декорира отгоре с настърган на едро черен шоколад и какао по желание.

Съставки

  • 350 г Маскарпоне
  • 4 бр. Яйца
  • 250 г Краве масло
  • 150 мл Кисело мляко
  • 1 пакетче Ванилия
  • 230 г Кафява захар
  • 280 г Брашно
  • 1 ч.л. Бакпулвер
  • 1 с.л. Какао
  • 2 с.л. Нес кафе
  • 100 мл Вода
  • 1 ч.ч. Пудра захар
  • 60 г Черен шоколад

Начин на приготвяне

  • 1. Намаслява се кейковата форма и се застила дъното с хартия за печене.
  • 2. Маслото се разтопява. След като изстине се прибавят леко разбитите с вилица яйца и киселото мляко. Всичко се разбърква, докато продуктите се смесят добре.
  • 3. Прибавят се захарта, ванилията и капучиното (със стайна температура), приготвено от 2 с.л. нес кафе и 100 мл вода, и се разбърква отново.
  • 4. Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера и какаото.
  • 5. Прибавят се сухите съставки към течните, като се разбъркват.
  • 6. Получената кейкова смес се изсипва в подготвената форма за печене. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 минути или докато дървено шишче, забодено в кейка, излезе чисто, без полепнали по него трохи.
  • 7. Кейкът се оставя да изстине във формата.
  • 8. Междувременно се разбива маскарпонето, като се прибавя пудра захар според вкуса. Изстиналият кейк се намазва с крема.