Това десертно съвършенство се декорира отгоре с настърган на едро черен шоколад и какао по желание.
Съставки
- 350 г Маскарпоне
- 4 бр. Яйца
- 250 г Краве масло
- 150 мл Кисело мляко
- 1 пакетче Ванилия
- 230 г Кафява захар
- 280 г Брашно
- 1 ч.л. Бакпулвер
- 1 с.л. Какао
- 2 с.л. Нес кафе
- 100 мл Вода
- 1 ч.ч. Пудра захар
- 60 г Черен шоколад
Начин на приготвяне
- 1. Намаслява се кейковата форма и се застила дъното с хартия за печене.
- 2. Маслото се разтопява. След като изстине се прибавят леко разбитите с вилица яйца и киселото мляко. Всичко се разбърква, докато продуктите се смесят добре.
- 3. Прибавят се захарта, ванилията и капучиното (със стайна температура), приготвено от 2 с.л. нес кафе и 100 мл вода, и се разбърква отново.
- 4. Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера и какаото.
- 5. Прибавят се сухите съставки към течните, като се разбъркват.
- 6. Получената кейкова смес се изсипва в подготвената форма за печене. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 минути или докато дървено шишче, забодено в кейка, излезе чисто, без полепнали по него трохи.
- 7. Кейкът се оставя да изстине във формата.
- 8. Междувременно се разбива маскарпонето, като се прибавя пудра захар според вкуса. Изстиналият кейк се намазва с крема.