Прясно изпечен кейск с къпини, поръсен с пудра захар и ванилия.
Съставки
- 250 г Кисело мляко
- 370 г Захар
- 5 г Сода за хляб
- 500 г Брашно
- 25 мл Олио
- 2 бр. Яйца
Начин на приготвяне
- 1. Разбиват се яйцата и се слага олиото, като биенето продължава.
- 2. Прибавят се захарта и киселото мляко.
- 3. Пресятото брашно се смесва със содата и всичко се разбърква.
- 4. Към полученото рядко тесто се прибавят оваляните в брашно плодове.
- 5. Изсипва се в намазана с масло и поръсена с брашно тава.
- 6. Пече се в умерена фурна. Кейкът се поднася поръсен с пудра захар и ванилия.