Прясно изпечен кейск с къпини, поръсен с пудра захар и ванилия.

Съставки

  • 250 г Кисело мляко
  • 370 г Захар
  • 5 г Сода за хляб
  • 500 г Брашно
  • 25 мл Олио
  • 2 бр. Яйца

Начин на приготвяне

  • 1. Разбиват се яйцата и се слага олиото, като биенето продължава.
  • 2. Прибавят се захарта и киселото мляко.
  • 3. Пресятото брашно се смесва със содата и всичко се разбърква.
  • 4. Към полученото рядко тесто се прибавят оваляните в брашно плодове.
  • 5. Изсипва се в намазана с масло и поръсена с брашно тава.
  • 6. Пече се в умерена фурна. Кейкът се поднася поръсен с пудра захар и ванилия.