Панагюрски подлучени яйца с леворда...

Съставки

  • 1-2 щипки Черен пипер
  • 1-2 щипки Сол
  • 3 с.л. Оцет
  • 4 с.л. Зехтин
  • 1/2 ч.л. Червен пипер
  • 2 стръка Копър
  • 1 с.л. Краве масло
  • 1 връзка Левурда
  • 6 бр. Яйца
  • 400 г Кисело мляко
  • 200 г Краве сирене

Начин на приготвяне

  • 1. Около 1 л вода се загрява с оцета, в нея се чукват едно по едно яйцата и се пошират за 6–7 минути, като водата не трябва да ври. Изваждат се, отмиват се от киселината в купа с вода и се отцеждат.
  • 2. Левордата се нарязва наситно, смесва се с киселото мляко и зехтина, добавя се наситненият копър и се овкусява със сол и черен пипер.
  • 3. Червеният пипер се запържва много малко в маслото.
  • 4. Сиренето се натрошава и върху него се сипва млечният сос.
  • 5. Отгоре се слагат яйцата и се заливат със запърженото масло.