Панагюрски подлучени яйца с леворда...
Съставки
- 1-2 щипки Черен пипер
- 1-2 щипки Сол
- 3 с.л. Оцет
- 4 с.л. Зехтин
- 1/2 ч.л. Червен пипер
- 2 стръка Копър
- 1 с.л. Краве масло
- 1 връзка Левурда
- 6 бр. Яйца
- 400 г Кисело мляко
- 200 г Краве сирене
Начин на приготвяне
- 1. Около 1 л вода се загрява с оцета, в нея се чукват едно по едно яйцата и се пошират за 6–7 минути, като водата не трябва да ври. Изваждат се, отмиват се от киселината в купа с вода и се отцеждат.
- 2. Левордата се нарязва наситно, смесва се с киселото мляко и зехтина, добавя се наситненият копър и се овкусява със сол и черен пипер.
- 3. Червеният пипер се запържва много малко в маслото.
- 4. Сиренето се натрошава и върху него се сипва млечният сос.
- 5. Отгоре се слагат яйцата и се заливат със запърженото масло.