Картофки, леща и гъби - три основни продукта се събират в едно ястие, за да направят една кулинарна вкусотия, на която няма да устоите. Ястието е засищащо, но същевременно с мек вкус и приятна текстура, защото всички продукти са сготвени почти до пюре.

Съставки

  • 4 с.л. Зехтин
  • 2 ч.л. Захар
  • 30 г Краве масло
  • 30 г Брашно
  • 2 бр. Яйца
  • 250 г Леща
  • 350 г Домати
  • 250 г Гъби
  • 1 бр. Чушка
  • 1 глава Лук
  • 600 г Патладжани
  • 2 ч.л. Сол
  • 3 с.л. Магданоз

Начин на приготвяне

  • 1. Поръсете патладжаните с 2 ч.л. сол и ги оставете за 1 час. След това ги изплакнете и подсушете с хартиена салфетка.
  • 2. Нагорещете 2 с.л. зехтин в голям тиган и запържете патладжаните от двете страни. Извадете ги в чиния.
  • 3. Останалия зехтин загрейте в тигана и запържете за 5 минути лука, чесъна и пиперката. 
  • 4. После добавете магданоза, доматите, захарта, поръсете с щипка сол, пипер и налейте водата. Похлупете и задушавайте 10 минути. Сложете и лещата и свалете от огъня.