Картофки, леща и гъби - три основни продукта се събират в едно ястие, за да направят една кулинарна вкусотия, на която няма да устоите. Ястието е засищащо, но същевременно с мек вкус и приятна текстура, защото всички продукти са сготвени почти до пюре.
Съставки
- 4 с.л. Зехтин
- 2 ч.л. Захар
- 30 г Краве масло
- 30 г Брашно
- 2 бр. Яйца
- 250 г Леща
- 350 г Домати
- 250 г Гъби
- 1 бр. Чушка
- 1 глава Лук
- 600 г Патладжани
- 2 ч.л. Сол
- 3 с.л. Магданоз
Начин на приготвяне
- 1. Поръсете патладжаните с 2 ч.л. сол и ги оставете за 1 час. След това ги изплакнете и подсушете с хартиена салфетка.
- 2. Нагорещете 2 с.л. зехтин в голям тиган и запържете патладжаните от двете страни. Извадете ги в чиния.
- 3. Останалия зехтин загрейте в тигана и запържете за 5 минути лука, чесъна и пиперката.
- 4. После добавете магданоза, доматите, захарта, поръсете с щипка сол, пипер и налейте водата. Похлупете и задушавайте 10 минути. Сложете и лещата и свалете от огъня.