Ако ви се намират повече ябълки и се чудите какво да ги правите, лесно може да си приготвите ябълков мус. Познат и като ябълков сос, този десерт може да се консумира самостоятелно, да се намаже върху филийка с масло и дори да се сервира като гарнитура на месо, например пуешко и заешко. Лесно се затваря в бурканчета, така че винаги да го имате под ръка.
Съставки
- 2 ч.л. Канела
- 4 бр. Ябълки
- 2 ч.л. Смлян карамфил
- 1/2 ч.л. Джинджифил
- 2 с.л. Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Измитите ябълки се поставят в съд за варене на пара. Готви се 20 минути. Изваждат се и се оставят да се охладят.
- 2. Меката вътрешност се издълбава и се пасира.
- 3. След това маслото и подправките се загряват в тиган на среден огън и се добавя ябълковото пюре.
- 4. Готви се с непрестанно разбъркване, докато мусът се сгъсти и добие приятен аромат на печена ябълка.