Въздушните бутерки с ябълки напомнят много вкуса на ябълковия щрудел, но са една идея по-закачливи за сетивата.
Съставки
- 2 с.л. Лимонов сок
- 50 г Пудра захар
- 2 с.л. Краве масло
- 1/2 ч.л. Канела
- 30 г Захар
- 2-3 с.л. Стафиди
- 300 г Бутер тесто
- 4 бр. Ябълки
Начин на приготвяне
- 1. Смесват се стафидите, захарта, канелата и маслото и се пълнят с този микс, предварително обелените и почистени от семките ябълки.
- 2. Тестото се разточва и се нарязва на 4 еднакво големи правоъгълника. Във всеки от тях се завива по една ябълка и се притиска.
- 3. Готовите бутерки се слагат в тавичка, застелена с хартия, и се пекат 20-25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
- 4. Приготвя се глазура от пудрата захар и лимоновия сок. С нея се намазват изпечените ябълки, след като изстинат.