Необходими продукти:
1 3/4 ч. ч. брашно
2 с. л. ситно нарязан розмарин
1 ч. л. бакпулвер
3/4 ч. л. сол
1/2 ч. ч. вода
1/3 ч. ч. зехтин (плюс за намазване)
морска сол
Съставки
- 1/2 ч.ч. Вода
- 3/4 ч.л. Сол
- 1 ч.л. Бакпулвер
- 2 с.л. Розмарин
- 1 3/4 ч.ч. Брашно
- 1/3 ч.ч. Зехтин
- 4 щипки Фина морска сол
Начин на приготвяне
- 1. Разбъркайте брашното, розмарина, бакпулвера и солта.
- 2. Добавете водата и зехтина и замесете меко тесто.
- 3. Оформяйте малки топки и ги разтеглете между дланите си на фитил
- 4. Слепете краищата, за да се получат гевречета.
- 5. Намажете със зехтин и поръсете с розмарин и сол.
- 6. Печете 10-12 минути на 180 градуса.