Необходими продукти:

1 3/4 ч. ч. брашно

2 с. л. ситно нарязан розмарин

1 ч. л. бакпулвер

3/4 ч. л. сол

1/2 ч. ч. вода

1/3 ч. ч. зехтин (плюс за намазване)

морска сол 

Съставки

  • 1/2 ч.ч. Вода
  • 3/4 ч.л. Сол
  • 1 ч.л. Бакпулвер
  • 2 с.л. Розмарин
  • 1 3/4 ч.ч. Брашно
  • 1/3 ч.ч. Зехтин
  • 4 щипки Фина морска сол

Начин на приготвяне

  • 1. Разбъркайте брашното, розмарина, бакпулвера и солта.
  • 2. Добавете водата и зехтина и замесете меко тесто.
  • 3. Оформяйте малки топки и ги разтеглете между дланите си на фитил
  • 4. Слепете краищата, за да се получат гевречета. 
  • 5. Намажете със зехтин и поръсете с розмарин и сол.
  • 6. Печете 10-12 минути на 180 градуса.