Вкусна рецепта, предоставена от мама Настенка и Сано - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 500 г Кайма
  • 100 г Ориз
  • 3-4 глави Лук
  • 1-2 бр. Червена чушка
  • 3-4 бр. Домати

Начин на приготвяне

  • 1. Омесете каймата заедно с ориз, черен пипер, кимион и сол.
  • 2. Оформете я на топки, които пуснете във вряща вода да се сварят.
  • 3. През това време направете соса като в тиган с олио запържите нарязаните лук и чушки. Добавете подправките дафинов лист, захар, сол.
  • 4. След като сармите са почти готови ги прехвърлете в соса и ги оставете да поврат заедно с настъргани домати и малко захар.
  • 5. Оставете да се задушават до пълна готовност.
  • 6. Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте.