Печете до златисто 10-15 минути и можете да се насладите на хрупкави агнешки пурички.

Съставки

  • 300 г Кайма от агнешко месо
  • 1 опаковка Кори за баница
  • 1 глава Лук
  • 2 скилидки Чесън
  • 2 с.л. Зехтин
  • 40 г Стафиди
  • 1/2 ч.л. Семе от копър
  • 1/2 ч.л. Кимион
  • 1 щипка Канела
  • 50 г Краве масло
  • 2 щипки Сол
  • 1 бр. Лимон

Начин на приготвяне

  • 1. Застилат се 2 тави с хартия за печене.
  • 2. Фурната се загрява на 180 градуса.
  • 3. В тиган се задушават лукът и чесънът със зехтина.
  • 4. Добавят се агнешката кайма и стафидите, нарязани на дребно. Сместа се пържи до готовност на месото.
  • 5. Поръсва се с канелата, кимиона и семената от копър. Добавя се лимоновата кора и всичко се разбърква добре.
  • 6. Сместа се посолява и се оставя да се охлади.
  • 7. Корите, една по една, леко се намасляват. Всяка една се сгъва на две и се разпределя по 2 с.л. от плънката по дължината на листа. Загъват се краищата им и се навиват на руло.
  • 8. Пуричките се разполагат в тавите и се намазват отгоре с остатъка от маслото. Пекат се до златисто 10-15 минути.