Печете до златисто 10-15 минути и можете да се насладите на хрупкави агнешки пурички.
Съставки
- 300 г Кайма от агнешко месо
- 1 опаковка Кори за баница
- 1 глава Лук
- 2 скилидки Чесън
- 2 с.л. Зехтин
- 40 г Стафиди
- 1/2 ч.л. Семе от копър
- 1/2 ч.л. Кимион
- 1 щипка Канела
- 50 г Краве масло
- 2 щипки Сол
- 1 бр. Лимон
Начин на приготвяне
- 1. Застилат се 2 тави с хартия за печене.
- 2. Фурната се загрява на 180 градуса.
- 3. В тиган се задушават лукът и чесънът със зехтина.
- 4. Добавят се агнешката кайма и стафидите, нарязани на дребно. Сместа се пържи до готовност на месото.
- 5. Поръсва се с канелата, кимиона и семената от копър. Добавя се лимоновата кора и всичко се разбърква добре.
- 6. Сместа се посолява и се оставя да се охлади.
- 7. Корите, една по една, леко се намасляват. Всяка една се сгъва на две и се разпределя по 2 с.л. от плънката по дължината на листа. Загъват се краищата им и се навиват на руло.
- 8. Пуричките се разполагат в тавите и се намазват отгоре с остатъка от маслото. Пекат се до златисто 10-15 минути.