Толкова са сладки, че няма как да им устоите.

Съставки

  • 1 пакет Шоколадов пудинг
  • 1 с.л. Пудра захар
  • 150 мл Вода
  • 150 г Брашно
  • 350 мл Прясно мляко
  • 4 бр. Яйца
  • 60 г Краве масло
  • 1 щипка Сол
  • 200 г Бита сметана

Начин на приготвяне

  • 1. В тенджера се кипва водата заедно с маслото и солта. Изсипва се брашното и се разбърква, докато тестото стане на топка и започне да лепне.
  • 2. Тенджерата се отстранява от котлона и се охлажда пареното тесто за кратко време.
  • 3. Тестото се разбива с миксер заедно с яйцата, докато стане гладко и лъскаво.
  • 4. Tавата се застила с хартия за печене. Поставя се тестото в шприц със звездовиден накрайник и се шприцоват 12 розички, като се оставя място между тях.
  • 5. Розичките се пекат 35-40 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. Изваждат се готовите еклерите и се оставят да се охладят.
  • 6. Междувременно от прясното мляко, шоколадовия пудинг на прах и захарта се сварява крем според указанията на опаковката. Оставя се да изстине, като се разбърква, за да не се образува отгоре кора.
  • 7. Сметаната се разбива на твърд сняг и се добавя към студения пудинг.
  • 8. Еклерите се разрязват напречно. Намазват се с крема върху долната половина= Горната част на разполовения еклер се захлупва върху плодовете.
  • 9. Поръсват се с пудра захар и се сервират.