Толкова са сладки, че няма как да им устоите.
Съставки
- 1 пакет Шоколадов пудинг
- 1 с.л. Пудра захар
- 150 мл Вода
- 150 г Брашно
- 350 мл Прясно мляко
- 4 бр. Яйца
- 60 г Краве масло
- 1 щипка Сол
- 200 г Бита сметана
Начин на приготвяне
- 1. В тенджера се кипва водата заедно с маслото и солта. Изсипва се брашното и се разбърква, докато тестото стане на топка и започне да лепне.
- 2. Тенджерата се отстранява от котлона и се охлажда пареното тесто за кратко време.
- 3. Тестото се разбива с миксер заедно с яйцата, докато стане гладко и лъскаво.
- 4. Tавата се застила с хартия за печене. Поставя се тестото в шприц със звездовиден накрайник и се шприцоват 12 розички, като се оставя място между тях.
- 5. Розичките се пекат 35-40 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. Изваждат се готовите еклерите и се оставят да се охладят.
- 6. Междувременно от прясното мляко, шоколадовия пудинг на прах и захарта се сварява крем според указанията на опаковката. Оставя се да изстине, като се разбърква, за да не се образува отгоре кора.
- 7. Сметаната се разбива на твърд сняг и се добавя към студения пудинг.
- 8. Еклерите се разрязват напречно. Намазват се с крема върху долната половина= Горната част на разполовения еклер се захлупва върху плодовете.
- 9. Поръсват се с пудра захар и се сервират.