Карън Шейлър – създателката на някои от най-любими коледни филми („Коледен принц“ и „Коледен лагер“) и носителка на наградата „Еми“ – пренася празничния дух и сред страниците на трогателен роман.
Зад вълшебната корица на „Коледа завинаги“ се крие стопляща история за любов с вкус на канелени кифлички, в която една жена ще преоткрие магията и надеждата на най-снежния и топъл сезон.
С увлекателния си стил Карън Шейлър успява да зарази с коледен дух дори и любителите на лятото, а като бонус към изданието читателите могат да открият няколко празнични рецепти и екологични съвети за по-целесъобразен празник с мисъл за природата. Ето една такава рецепта.
Джинджифилови курабии „Коледното езеро“
Продукти за 36 курабии:
ТЕСТО
- 2¼ чаши брашно
- 1 супена лъжица смлян джинджифил
- 1 супена лъжица смляна канела
- ½ чаена лъжичка смлян карамфил
- ½ чаена лъжичка бахар
- ¼ чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- 1 супена лъжица ситно нарязан захаросан джинджифил (по желание, за да се добави пикантен вкус)
- ¾ чаша несолено масло
- ½ чаша кафява захар
- ½ чаша бяла захар на пясък
- 1 яйце
- 1 супена лъжица прясно изцеден портокалов сок
- ¼ чаша меласа
- 36 шоколадови бонбонки по ваш избор
Приготвяне:
Забележка: за най-добри резултати смесете всички продукти с ръка.
1. Загрейте фурната до 180°С.
2. Смесете брашното, джинджифила, канелата, карамфила, бахара, солта и содата за хляб. Ако желаете, добавете и захаросания джинджифил.
3. Разбийте маслото и кафявата и бялата захар в голяма купа, така че да стане пухкаво.
4. Добавете разбитото яйце, а после пресния портокалов сок и меласата.
5. Постепенно сипете брашното с подправките.
6. Омесете тестото на малки топчета с размерите на орех.
7. Наредете върху немазна хартия на разстояние 6 сантиметра.
8. Внимателно сплескайте с ръка, така че тестото да придобие дебелина 2,5 сантиметра.
9. Печете 8-10 минути.
10. Оставете курабиите да изстинат, като добавите по едно шоколадово бонбонче върху всяка.
11. Прехвърлете върху метална решетка, та курабиите да се охладят напълно.
12. Съхранявайте в плътно затворен контейнер, та да за пазите курабиите меки и сочни.
Насладете се.
Откъс от самия роман можете да прочетете тук: