Домашно приготвеното билково масло е богато на вкусове и аромати. То има много цветове в състава си. Може да експериментирате с различни подправки, защото маслото, със своя неутрален вкус, е добра основа за това.
Билковото масло може да овкусите по избор с:
билки и подправки:
риган
салвия
естрагон
мащерка
магданоз
копър
семена:
кориандър
маково семе
ядливи цветя:
лайка
невен
цветове от тиквички
хисоп
Листенцата се нарязват на ситно. Семената може предварително да минете за 2-3 минути през сух тиган, за да с еразпукат и да пуснат ароматите си.
Съставки
- 1 щипка Чили на прах
- 1/2 ч.л. Розов пипер
- 1/2 ч.л. Фина морска сол
- 1 глава Червен лук
- 1 щипка Салвия
- 1 щипка Риган
- 4 бр. Листа от босилек
- 1 щипка Копър
- 1 щипка Мащерка
- 1 ч.ч. Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Пресните подправки, лука и ядливите цветове нарежете на много ситно.
- 2. Зрънцата пипер и чили стрийте на ситно.
- 3. Маслото трябва да е на стайна температура, за да е достатъчно меко за оформяне.
- 4. Сложете маслото в купа и изсипете подправките. Разбъркайте го, за да се получи хомогенна смес с равномерно разпределени цветове.
- 5. Разстелете парче алуминиево фолио върху равна повърхност. Поставете маслото. оформете го с помощта на ръцете си и лъжица на цилиндър. Завийте във фолиото и затегнете в двата края, така че да заприлича на бонбон.
- 6. Сложете маслото за час в хладилника, за да стегне.