Вкусна рецепта, предоставена от мама Тони и Илиян - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 1 глава Червен лук
- 1 с.л. Брашно
- 1 връзка Лапад
- 1 консерва Боб
- 1 филия Хляб
- 1-2 бр. Яйце
- 1-2 скилидки Чесън
- 1 глава Лук
- 500 г Кайма
- 1-2 бр. Люти чушлета
Начин на приготвяне
- 1. В купа смесете продуктите за кюфтенцата: кайма, настърган лук, напоен с вода и изстискан хляб, наситнен магданоз, яйце, сол и черен пипер.
- 2. В тиган с олио изсипете боба, добавете нарязан лапада и намачкан чесъна.
- 3. Овкусете със сол и червен пипер. След като поври поръсете с 1 с.л. брашно, малко вода, разбъркайте и оставете да се сгъсти.
- 4. Изсипете боба в тавичка, отгоре подредете кръгчета червен лук и вкарайте във фурната за 10-15 мин или докато лука се запече.
- 5. Сервирайте кюфтенцата върху канапе от боб, гарниран с люта чушка по желание.