Когато печете цяло пиле във фурната е добре да завържете краката му с памучен конец. За допълнително удобство, сложете по-голяма тавичка под тази, в която печете - така, ако има мазнина, която капе, няма да изцапа фурната. искате да се снасладите на вкусна вечеря, а да стържете загоряло от фурната, нали?
Съставки
- 2 щипки Черен пипер
- 2 щипки Сол
- 2 с.л. Лимонов сок
- 1 ч.л. Ким
- 2 с.л. Краве масло
- 800 г Брюкселско зеле
- 2 с.л. Зехтин
- 1 бр. Пиле
- 1 шепа Лимонова кора
- 2 щипки Суха мащерка
Начин на приготвяне
- 1. Смесете зехтина със солта, черния пипер и мащерката. Втрийте в пилето навсякъде от тази ароматна смес.
- 2. Поставете пилето в тавичка и пече в предварително загрята на 230 градуса фурна за 30 минути.
- 3. Добавете брюкселското зеле, маслото и кимиона при пилето и печете още 20 минути.
- 4. Извадете от фурната. Поръсете лимоновия сок върху брюкселското зеле и оставете да поеме за 15 минути.
- 5. Преди да сервирате, поръсете със свежо настъргана лимонова кора.