Когато печете цяло пиле във фурната е добре да завържете краката му с памучен конец. За допълнително удобство, сложете по-голяма тавичка под тази, в която печете - така, ако има мазнина, която капе, няма да изцапа фурната. искате да се снасладите на вкусна вечеря, а да стържете загоряло от фурната, нали?

Съставки

  • 2 щипки Черен пипер
  • 2 щипки Сол
  • 2 с.л. Лимонов сок
  • 1 ч.л. Ким
  • 2 с.л. Краве масло
  • 800 г Брюкселско зеле
  • 2 с.л. Зехтин
  • 1 бр. Пиле
  • 1 шепа Лимонова кора
  • 2 щипки Суха мащерка

Начин на приготвяне

  • 1. Смесете зехтина със солта, черния пипер и мащерката. Втрийте в пилето навсякъде от тази ароматна смес. 
  • 2. Поставете пилето в тавичка и пече в предварително загрята на 230 градуса фурна за 30 минути. 
  • 3. Добавете брюкселското зеле, маслото и кимиона при пилето и печете още 20 минути.   
  • 4. Извадете от фурната. Поръсете лимоновия сок върху брюкселското зеле и оставете да поеме за 15 минути. 
  • 5. Преди да сервирате, поръсете със свежо настъргана лимонова кора.