Перфектни за сандвичи в компанията на сос "Пебре".
Съставки
- 1 с.л. Зехтин
- 2 с.л. Лют сос
- 3 с.л. Червен винен оцет
- 4 скилидки Чесън
- 450 г Брашно
- 1 пакетче Суха мая
- 1 ч.л. Захар
- 1 ч.л. Сол
- 200 мл Прясно мляко
- 50 г Свинска мас
- 6 стръка Пресен лук
- 1 к.ч. Брашно
- 1 бр. Домат
- 1 връзка Кориандър
- 1/2 ч.л. Сухо чили
- 1-2 щипки Сол
Начин на приготвяне
- 1. Брашното се смесва със солта и захарта.
- 2. Добавят се млякото, маята и разтопената мас.
- 3. Замесва се гладко и еластично тесто и се оставя да втаса.
- 4. Разточва се върху набрашнен плот на кора с дебелина 1–2 см.
- 5. Поръсва се с брашно, прегъва се на две и се оставя да почине 5–10 минути.
- 6. След това процедурата се повтаря още 2 пъти.
- 7. От тестото с ринг се изрязват кръгли хлебчета.
- 8. Оставят се да втасат и се изпичат за 20 минути на 200 градуса без вентилатор.
- 9. Сосът „Пебре“ се приготвя като лукът, чесънът, доматът и кориандърът се наситняват и се смесват с оцета, зехтина, лютия сос (сос „Шрирача“), солта и чилито.
- 10. Хлебчетата се поднасят със соса.