Мек чийзкейк, пропит с целия аромат на есенната тиква. 


Лесно може да направите мраморен ефект с топинга, като прокарате вилицата в двете посоки, докато пластовете са все още неизпечени.

Съставки

  • 1 с.л. Канела
  • 1 ч.ч. Брашно
  • 1/2 ч.ч. Кафява захар
  • 1/2 ч.ч. Краве масло
  • 400 г Тиква
  • 1,5 ч.ч. Захар
  • 1 пакетче Ванилия
  • 300 г Крем сирене
  • 4 бр. Яйца
  • 6 с.л. Краве масло
  • 10 бр. Бисквити

Начин на приготвяне

  • 1. В купа натрошете бисквитите и ги смачкайте, за да станат на прах.
  • 2. Добавете разтопеното масло и разбъркайте, докато сместа стане с консистенция на мокър пясък.
  • 3. Намажете дъното и стените на тавичка с размери 23x33 см с разтопено масло. 
  • 4. Разстелете бисквитената смес равномерно. Притиснете с пръсти или с цяла длан, за да стане тънък блат. 
  • 5. В купа смесете крем сиренето, яйцата, ванилията и захарта. Разбъркайте, докато сместа стане гладка.
  • 6. Сварете тиквата и я пюрирайте.
  • 7. Изсипете половината от тестото върху бисквитения блат и сложете в хладилника. 
  • 8. В останалата половина на тестото добавете тиквено пюре и разбъркайте, докато стане хомогенно.
  • 9. Изсипете сместа с тиква върху бисквитената смес. Върху нея сложете сместа от хладилника.
  • 10. Печете за 30 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна.
  • 11. Топингът направете, като смесите маслото, брашното, кафявата захар и канелата. Разбъркайте, докато всички съставки се смесят равномерно.
  • 12. Изсипете върху тиквения чийзкейк и печете още 25 минути.
  • 13. Оставете да се охлади на стайна температура.