Мек чийзкейк, пропит с целия аромат на есенната тиква.
Лесно може да направите мраморен ефект с топинга, като прокарате вилицата в двете посоки, докато пластовете са все още неизпечени.
Съставки
- 1 с.л. Канела
- 1 ч.ч. Брашно
- 1/2 ч.ч. Кафява захар
- 1/2 ч.ч. Краве масло
- 400 г Тиква
- 1,5 ч.ч. Захар
- 1 пакетче Ванилия
- 300 г Крем сирене
- 4 бр. Яйца
- 6 с.л. Краве масло
- 10 бр. Бисквити
Начин на приготвяне
- 1. В купа натрошете бисквитите и ги смачкайте, за да станат на прах.
- 2. Добавете разтопеното масло и разбъркайте, докато сместа стане с консистенция на мокър пясък.
- 3. Намажете дъното и стените на тавичка с размери 23x33 см с разтопено масло.
- 4. Разстелете бисквитената смес равномерно. Притиснете с пръсти или с цяла длан, за да стане тънък блат.
- 5. В купа смесете крем сиренето, яйцата, ванилията и захарта. Разбъркайте, докато сместа стане гладка.
- 6. Сварете тиквата и я пюрирайте.
- 7. Изсипете половината от тестото върху бисквитения блат и сложете в хладилника.
- 8. В останалата половина на тестото добавете тиквено пюре и разбъркайте, докато стане хомогенно.
- 9. Изсипете сместа с тиква върху бисквитената смес. Върху нея сложете сместа от хладилника.
- 10. Печете за 30 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна.
- 11. Топингът направете, като смесите маслото, брашното, кафявата захар и канелата. Разбъркайте, докато всички съставки се смесят равномерно.
- 12. Изсипете върху тиквения чийзкейк и печете още 25 минути.
- 13. Оставете да се охлади на стайна температура.