Чийзкейк с оранжево похлупаче от райски ябълки и фин кристален сняг от захар.
Съставки
- 200 г Бисквити
- 50 г Краве масло
- 600 г Крема сирене
- 150 мл Портокалов сок
- 4 бр. Райски ябълки
- 150 г Захар
- 3 бр. Яйца
- 2 с.л. Ром
Начин на приготвяне
- 1. Фурната се загравя до 180 градуса.
- 2. Бисквитите се натрошават на трохи и се смесват с омекналото масло.
- 3. Върху намасленото дъно на форма (с подвижни стени ок. 24 см) се насипва бисквитената смес, като се разстила на пласт с дебелина 1 см и се притиска добре.
- 4. В купа се смесват крема сиренето, 50 мл от портокаловия сок, захарта и яйцата. Миксира се.
- 5. Получената смес се насипва върху основата на чийзкейка, заравнява се и се слага във фурната за ок. 1 час.
- 6. Чийзкейкът се оставя да изстине във фурната, за да не се напука отгоре. След това се слага в хладилник за ок. 2-3 часа.
- 7. Райските ябълки се обелват и нарязват на полумесеци, нареждат се върху чийзкейка и се поръсват с кристална захар.