Избирайте винаги броколи с твърдо стъбло без наранявания. Цветчетата трябва да бъдат свежи, ярки и компактни с равномерен зелен цвят.

Съставки

  • 2 щипки Черен пипер
  • 1 ч.ч. Сладка царевица
  • 450 г Макарони
  • 1/2 ч.ч. Листа от босилек
  • 1/2 ч.ч. Зехтин
  • 1/2 ч.ч. Орех
  • 1/2 ч.ч. Пармезан
  • 1 глава Броколи

Начин на приготвяне

  • 1. Броколите се варят в 3 л вода. подсолена с 1 ч.л. сол около 4-5 минути, докато поомекнат, но запазят яркия си зелен цвят.
  • 2. Изваждат се и се прехвърлят в миксера, като се добавя пармезанът, орехите, зехтинът, босилекът, солта и черният пипер.
  • 3. Сместа се миксира и пестото е готово.
  • 4. Междувременно се сваряват макароните, поръсват се с царевицата и се заливат с броколи пестото.
  • 5. Макароните се подправят с черен пипер и още пармезан.