Избирайте винаги броколи с твърдо стъбло без наранявания. Цветчетата трябва да бъдат свежи, ярки и компактни с равномерен зелен цвят.
Съставки
- 2 щипки Черен пипер
- 1 ч.ч. Сладка царевица
- 450 г Макарони
- 1/2 ч.ч. Листа от босилек
- 1/2 ч.ч. Зехтин
- 1/2 ч.ч. Орех
- 1/2 ч.ч. Пармезан
- 1 глава Броколи
Начин на приготвяне
- 1. Броколите се варят в 3 л вода. подсолена с 1 ч.л. сол около 4-5 минути, докато поомекнат, но запазят яркия си зелен цвят.
- 2. Изваждат се и се прехвърлят в миксера, като се добавя пармезанът, орехите, зехтинът, босилекът, солта и черният пипер.
- 3. Сместа се миксира и пестото е готово.
- 4. Междувременно се сваряват макароните, поръсват се с царевицата и се заливат с броколи пестото.
- 5. Макароните се подправят с черен пипер и още пармезан.