Уводолствие, за което ще се наложи да почакате 24 часа, но си струва!
Съставки
- 120 г Краве масло
- 2 ч.ч. Захар
- 1 пакетче Ванилия
- 4 бр. Яйца
- 1 щипка Сол
- 1/2 ч.ч. Какао
- 120 г Черен шоколад
- 2 ч.ч. Ленено семе
- 1 с.л. Смляно ленено семе
- 1 с.л. Суха мая
- 1/3 ч.ч. Сладкарска сметана
- 2/3 ч.ч. Вода
- 1 ч.ч. Боб
Начин на приготвяне
- 1. Фурната се загрява на 180 градуса, като дъното на тавичка се намазва с масло.
- 2. Размекнатото на стайна температура масло се разбива на крем с тел или миксер заедно със захарта.
- 3. При непрекъснато разбъркване се прибавят едно по едно яйцата и ванилията.
- 4. Добавят се какаото и солта и сместа отново се разбърква.
- 5. Към получената хомогенна смес се прибавя стопения на водна баня шоколад и се разбърква до пухкав крем.
- 6. Добавят се останалите продукти и лененото семе. Всичко се разбърква добре.
- 7. Тестото се изсипва в тавичката и се пече за 35-40 минути.
- 8. След като изстине, сладкишът се нарязва на малки квадратчета. Ако престои една нощ, ще стане още по-вкусен.