Уводолствие, за което ще се наложи да почакате 24 часа, но си струва!

Съставки

  • 120 г Краве масло
  • 2 ч.ч. Захар
  • 1 пакетче Ванилия
  • 4 бр. Яйца
  • 1 щипка Сол
  • 1/2 ч.ч. Какао
  • 120 г Черен шоколад
  • 2 ч.ч. Ленено семе
  • 1 с.л. Смляно ленено семе
  • 1 с.л. Суха мая
  • 1/3 ч.ч. Сладкарска сметана
  • 2/3 ч.ч. Вода
  • 1 ч.ч. Боб

Начин на приготвяне

  • 1. Фурната се загрява на 180 градуса, като дъното на тавичка се намазва с масло.
  • 2. Размекнатото на стайна температура масло се разбива на крем с тел или миксер заедно със захарта.
  • 3. При непрекъснато разбъркване се прибавят едно по едно яйцата и ванилията.
  • 4. Добавят се какаото и солта и сместа отново се разбърква.
  • 5. Към получената хомогенна смес се прибавя стопения на водна баня шоколад и се разбърква до пухкав крем.
  • 6. Добавят се останалите продукти и лененото семе. Всичко се разбърква добре.
  • 7. Тестото се изсипва в тавичката и се пече за 35-40 минути.
  • 8. След като изстине, сладкишът се нарязва на малки квадратчета. Ако престои една нощ, ще стане още по-вкусен.