И без месо кюфтетата могат да бъдат вълшебни, особено когато са сервирани топли с гарнитура от свежа салата и домати.

Съставки

  • 1 бр. Морков
  • 5-6 с.л. Олио
  • 1 щипка Сол
  • 1 ч.л. Чубрица
  • 1/2 връзка Магданоз
  • 1 бр. Червен лук
  • 400 г Бял боб
  • 400 г Червен боб

Начин на приготвяне

  • 1. Бобът се сварява много добре.
  • 2. Отцеденият сварен боб се поставя в дълбока купа.
  • 3. Към него се поставят настърганият морков, ситно нарязаните магданоз и лук, както и подправките – чубрица, черен пипер и сол.
  • 4. Всичко се намачква с ръце до получаването на гъста каша с конситенция на кайма.
  • 5. От нея с мокри ръце се оформят кюфтенца, които се овалват в галета и се пържат за кратко от двете страни в малко олио.