И без месо кюфтетата могат да бъдат вълшебни, особено когато са сервирани топли с гарнитура от свежа салата и домати.
Съставки
- 1 бр. Морков
- 5-6 с.л. Олио
- 1 щипка Сол
- 1 ч.л. Чубрица
- 1/2 връзка Магданоз
- 1 бр. Червен лук
- 400 г Бял боб
- 400 г Червен боб
Начин на приготвяне
- 1. Бобът се сварява много добре.
- 2. Отцеденият сварен боб се поставя в дълбока купа.
- 3. Към него се поставят настърганият морков, ситно нарязаните магданоз и лук, както и подправките – чубрица, черен пипер и сол.
- 4. Всичко се намачква с ръце до получаването на гъста каша с конситенция на кайма.
- 5. От нея с мокри ръце се оформят кюфтенца, които се овалват в галета и се пържат за кратко от двете страни в малко олио.