Вкусна рецепта, предоставена от мама Силвия и Марио Беньови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 700 г Телешко
- 50 мл Олио
- 2 щипки Черен пипер
- 4 бр. Яйца
- 1 бр. Маруля
- 4 филии Ръжен хляб
- 1 бр. Ряпа
- 2 бр. Моркови
- 1 стрък Целина
- 1 на вкус Оцет
Начин на приготвяне
- 1. Рибицата нарежете на филии с дебелина 2-3 см.
- 2. Всяка от тях начукайте с опакото на ножа лекичко.
- 3. Поръсете с черен пипер без да солите за да не се стегне месото.
- 4. Запържете месото от двете страни в силно загрят тиган с незалепващо дъно до златисто, но не го препържвайте.
- 5. Обърнете ги с дървена щипка за да не се дупчат бифтеците.
- 6. В това време в друг тиган изпържете филийки, натопени в яйца.
- 7. А в трети тиган сложете олио и изпържете четирите яйца на очи.
- 8. Поднесете като сложите листо от маруля върху него пържената филийка за канапе, върху нея поставете месото, а върху него яйцето.
- 9. Месото може леко да се осоли. Така се усеща вкуса на месото и яйцето поотделно.
- 10. Направете салатата като настържете ряпата и морковите.
- 11. Направете салатата като настържете ряпата и морковите.
- 12. Сервирайте бифтека със салатата като гарнитура.