Обедното меню набляга на супите. Предлагаме ви една зеленчукова супа, която няма да навреди на талията ви, можете да приготвите набързо и ще ви разнообрази. Вземете си печурки и опитайте тази вкусотия.
Съставки
- 1 щипка Черен пипер
- 2-3 стрък Магданоз
- 450 мл Прясно мляко
- 450 мл Зеленчуков бульон
- 2 с.л. Брашно
- 300 г Печурки
- 1-2 скилидки Чесън
- 1 бр. Праз
- 1 бр. Зелена чушка
- 1 бр. Лук
- 25 г Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Вземете тиган и разтопете маслото на слаб огън. Прибавете ситно нарязаните лук, чушка, праз и чесън. Запържете само колкото продуктите да омекнат.
- 2. Усилете котлона и добавете ситно нарязаните гъби в съда. Разбъркайте и продължете с готвенето, докато гъбите са готови. Добавете брашно и запържете за една минута. Свалете сместа от огъня и добавете, бъркайки и на етапи, зеленчуковия бульон.
- 3. Кипнете сместа и оставете да ври на бавен огън за няколко минутки. Изсипете млякото и сварете всичко на слаб огън. Разбъркайте и добавете накълцания магданоз. Овкусете със сол на вкус и щипка прясно смлян черен пипер.
- 4. Супата е готова! Ако предпочитате да е по-гладка консистенция я охладете леко и след това миксирайте с блендера. Сложете гъбената вкусотия в купи и сервирайте с хрупкави хлебчета.