Обедното меню набляга на супите. Предлагаме ви една зеленчукова супа, която няма да навреди на талията ви, можете да приготвите набързо и ще ви разнообрази. Вземете си печурки и опитайте тази вкусотия. 

 

Съставки

  • 1 щипка Черен пипер
  • 2-3 стрък Магданоз
  • 450 мл Прясно мляко
  • 450 мл Зеленчуков бульон
  • 2 с.л. Брашно
  • 300 г Печурки
  • 1-2 скилидки Чесън
  • 1 бр. Праз
  • 1 бр. Зелена чушка
  • 1 бр. Лук
  • 25 г Краве масло

Начин на приготвяне

  • 1. Вземете тиган и разтопете маслото на слаб огън. Прибавете ситно нарязаните лук, чушка, праз и чесън. Запържете само колкото продуктите да омекнат.
  • 2. Усилете котлона и добавете ситно нарязаните гъби в съда. Разбъркайте и продължете с готвенето, докато гъбите са готови. Добавете брашно и запържете за една минута. Свалете сместа от огъня и добавете, бъркайки и на етапи, зеленчуковия бульон.
  • 3. Кипнете сместа и оставете да ври на бавен огън за няколко минутки. Изсипете млякото и сварете всичко на слаб огън. Разбъркайте и добавете накълцания магданоз. Овкусете със сол на вкус и щипка прясно смлян черен пипер. 
  • 4. Супата е готова! Ако предпочитате да е по-гладка консистенция я охладете леко и след това миксирайте с блендера. Сложете гъбената вкусотия в купи и сервирайте с хрупкави хлебчета.