И на нас ни е хрумвала идеята, че във формата за кекс вместо сладко, можем да изпечем нещо солено. И тъй като времето навън започва бавно да разкрива красиви гледки и незабравими мигове на открито, и ние като вас си мислим как да прекарваме по-малко време в кухнята. С този солен кейк приветстваме пролетта и си обещаваме, че няма да робуваме на печката и котлоните - буквално се бърка за 10 минути и се пече за още 30!
Съставки
- 1/2 пакетче Бакпулвер
- 150 г Кашкавал
- 150 г Шунка
- 150 г Краве сирене
- 4 бр. Яйца
- 200 г Брашно
- 1/2 връзка Магданоз
- 5 с.л. Зехтин
Начин на приготвяне
- 1. Разбийте яйцата и добавете брашното и бакпулвера.
- 2. Последователно се добавят настърганите сирене, кашкавал и нарязаната на дребно шунка. Разбърква се добре.
- 3. Прибавя се магданозът, който придава допълнителен цвят на кейка.
- 4. Сместа става много гъста като консистенция, затова е добра идея да се добави и малко зехтин.
- 5. Отново се разбърква и се изсипва в подходяща за печене форма - може да е от йенско стъкло или форма за кекс.
- 6. По желание може да наръсите с тиквени семки, чия, маково или ленено семе, за да стане по-красиво и ароматно.
- 7. Пече се на 180 градуса за около 30 минути.