Вкусна рецепта, предоставена от мама Лара и Бенджи - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 1 пакет Кори за баница
- 250 г Кайма
- 1 връзка Пресен лук
- 200 г Синьо сирене
- 200 г Сирене Камамбер
- 1-2 бр. Зелена ябълка
- 70 г Орехи
- 1 с.л. Пчелен мед
- 1-2 бр. Яйце
- 100 мл Прясно мляко
- 2 с.л. Олио
Начин на приготвяне
- 1. В тиган с малко мазнина задушете лука и каймата.
- 2. Прибавете кимион, сол и черен пипер.
- 3. Разбийте яйцето, прясното мляко и олиото.
- 4. Намажете всяка кора с яйчна смес, сложете малко от плънката и завийте баничките.
- 5. Изпечете ги в намазнен грил тиган на слаб котлон, за да не прегорят.
- 6. Когато долната страна се изпече добре обърнете баницата да се изпече и от другата.
- 7. За баничките със сирене обелете и нарежете ябълката.
- 8. Смокините от сладкото нарежете на две, сложете ги в купа заедно с ябълките, добавете орехите, мед и малко балсамов оцет.
- 9. От получената плънка сложете върху корите, намазани с яйчната смес, поръсете със сирене камамбер на кубчета.
- 10. Сгънете баничките и ги изпечете на тиган.