Вкусна рецепта, предоставена от мама Лара и Бенджи  - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 1 пакет Кори за баница
  • 250 г Кайма
  • 1 връзка Пресен лук
  • 200 г Синьо сирене
  • 200 г Сирене Камамбер
  • 1-2 бр. Зелена ябълка
  • 70 г Орехи
  • 1 с.л. Пчелен мед
  • 1-2 бр. Яйце
  • 100 мл Прясно мляко
  • 2 с.л. Олио

Начин на приготвяне

  • 1. В тиган с малко мазнина задушете лука и каймата.
  • 2. Прибавете кимион, сол и черен пипер.
  • 3. Разбийте яйцето, прясното мляко и олиото.
  • 4. Намажете всяка кора с яйчна смес, сложете малко от плънката и завийте баничките.
  • 5. Изпечете ги в намазнен грил тиган на слаб котлон, за да не прегорят. 
  • 6. Когато долната страна се изпече добре обърнете баницата да се изпече и от другата.
  • 7. За баничките със сирене обелете и нарежете ябълката.
  • 8. Смокините от сладкото нарежете на две, сложете ги в купа заедно с ябълките, добавете орехите, мед и малко балсамов оцет.
  • 9. От получената плънка сложете върху корите, намазани с яйчната смес, поръсете със сирене камамбер на кубчета.
  • 10. Сгънете баничките и ги изпечете на тиган.