Баницата, която приготвяме, обикновено е редена, дърпана или вита. А защо баницата да не е кекс? Няма нужда да месите, да подреждате внимателно, нито да завивате на спирала. Едно чудесно предложение за бърза сутрешна или следобедна закуска, която може да приготвите много бързо.
Съставки
- 150 мл Прясно мляко
- 200 г Сирене
- 12 бр. Кори за баница
- 4 бр. Яйца
- 100 г Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Намазнете формата за кекс по дъното, страничните стени и в средата с олио.
- 2. Сложете първата кора. Средата й трябва да се продупчи от формата за кекс, там където се получава дупката. Направете така и с останалите две кори. Краищата оставете да висят отвън. Сложете 1/3 от сместа със сирене.
- 3. Завийте краищата навътре. Сипете разтопено масло и го размажете по повърхността на корите със силиконова четка. Повторете, докато свършат корите и сиренето.
- 4. Надупчете готовата баница с острието на нож или с вилица. Ако ви е останала течна част от сместа с мляко и сирене, я излейте отгоре. Ако не - сипете само прясно мляко - около 50 мл. Така баницата ще стане по-сочна.
- 5. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.
- 6. Оставете да се охлади. Поставете поднос върху формата за кекс и обърнете.