"Хруп-хруп" - бананов вкус на бисквитки.
Съставки
- 2 бр. Банани
- 1 ч.л. Сода за хляб
- 1 1/2 ч.ч. Боб
- 1 ч.ч. Шоколад
- 250 г Краве масло
- 1/2 ч.ч. Кафява захар
- 1 ч.л. Есенция ванилия
- 1 ч.л. Пчелен мед
- 2 1/4 ч.ч. Брашно
- 1 ч.л. Канела
- 1 бр. Яйце
Начин на приготвяне
- 1. Затопля се половината от маслото в тенджерка за около 5 минути, докато стане златисто. Сваля се от котлона и се сипва в малка купа. Оставя се да се охлади.
- 2. Разбива се с миксер другата половина от маслото със захарата. Бърка се 5 минути, докато се образува пухкава смес.
- 3. Прибавят се ванилия и медът.
- 4. Слагат се маслото и кафявата захар.
- 5. Цялата смес се разбива за още 2 минути. Прибавя се първо яйцето и се разбива 1 минута, после жълтъкът и се разбива още 1 минута.
- 6. В друга купа се смесват брашното, канелата, солта и содата. Наведнъж се прибавят сухите съставки към течните. Разбъркват се с миксера.
- 7. Прибавят се шоколадовите парченца, орехите и бананите, нарязани на малки кубчета.
- 8. Оформената сместа на сладки и се оставя в хладилника за половин час.
- 9. Фурната се загрява до 200 градуаса. Нараждат се сладките на 3 см една от друга. Пече се 12-14 минути, докато се позлатят отвън, но са меки отвътре. Изваждат се и се сервират охладени.