"Хруп-хруп" - бананов вкус на бисквитки.

Съставки

  • 2 бр. Банани
  • 1 ч.л. Сода за хляб
  • 1 1/2 ч.ч. Боб
  • 1 ч.ч. Шоколад
  • 250 г Краве масло
  • 1/2 ч.ч. Кафява захар
  • 1 ч.л. Есенция ванилия
  • 1 ч.л. Пчелен мед
  • 2 1/4 ч.ч. Брашно
  • 1 ч.л. Канела
  • 1 бр. Яйце

Начин на приготвяне

  • 1. Затопля се половината от маслото в тенджерка за около 5 минути, докато стане златисто. Сваля се от котлона и се сипва в малка купа. Оставя се да се охлади.
  • 2. Разбива се с миксер другата половина от маслото със захарата. Бърка се 5 минути, докато се образува пухкава смес.
  • 3. Прибавят се ванилия и медът.
  • 4. Слагат се маслото и кафявата захар.
  • 5. Цялата смес се разбива за още 2 минути. Прибавя се първо яйцето и се разбива 1 минута, после жълтъкът и се разбива още 1 минута.
  • 6. В друга купа се смесват брашното, канелата, солта и содата. Наведнъж се прибавят сухите съставки към течните. Разбъркват се с миксера.
  • 7. Прибавят се шоколадовите парченца, орехите и бананите, нарязани на малки кубчета.
  • 8. Оформената сместа на сладки и се оставя в хладилника за половин час.
  • 9. Фурната се загрява до 200 градуаса. Нараждат се сладките на 3 см една от друга. Пече се 12-14 минути, докато се позлатят отвън, но са меки отвътре. Изваждат се и се сервират охладени.