Охлажда се и се украсява с няколко резенчета банани.
Съставки
- 120 г Брашно
- 25 г Пудра захар
- 1 щипки Сол
- 1 бр. Лимонова кора
- 60 г Краве масло
- 4 с.л. Конфитюр от ягоди
- 5 с.л. Обезмаслена извара
- 3 бр. Банани
Начин на приготвяне
- 1. Брашното се пресява в купа. Добавят се пудрата захар, солта и лимоновата кора.
- 2. Сместа се охлажда и се украсява с няколко резенчета банани.
- 3. Добавя се жълтъкът и съставките се омесват на еластично тесто.
- 4. Тестото се оформя на топка, увива се в прозрачно фолио и се оставя на студено около 30-40 минути.
- 5. Намазва се формата с масло. Тестото се разточва на тънко върху поръсена с брашно работна повърхност и се разстила във формата. Запича се за 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, след което се намалява на 180 градуса.
- 6. Блатът обилно се облива с конфитюр.
- 7. Обелените и нарязани на кръгчета бананите и се нареждат върху блата.
- 8. Разбъркват се лимоновата извара с ¼ от обезмаслената извара и яйцата. Всичко се изсипва върху бананите.
- 9. Сладкишът се пече 35-40 минути.