Представяме ви емблематичните индийски бадемови сладки с грис и нахут, известни под името пинни. Екзотичен вкус с приказна емоция...
Съставки
- 11/4 ч.ч. Нахут
- 3/4 ч.ч. Топено масло
- 21/2 с.л. Грис
- 1/2 ч.л. Зелен кардамон
- 3/4 ч.ч. Сушени плодове
- 3 с.л. Бадеми
- 1 ч.ч. Захар
- 1/2 с.л. Пшенично брашно
- 1 1/2 с.л. Нахутено брашно
Начин на приготвяне
- 1. Нахутът (почистен и обелен от ципата )се накисва за около 1 час. Отцежда се и се смила на фина каша.
- 2. Топеното масло се сгорещява. Добавят се грисът, нахутеното брашно, пшениченото брашно и се пържи в продължение на 5 минути. в дълбок тиган.
- 3. Добавя се нахутената каша, като задушаването продължава на тих огън за около половин час.
- 4. Междувременно се прави гъст захарен сироп, като към 1 чаша захар се добавя до ½ чаша вода. Бадемовите ядки се изпичат.
- 5. Към нахутената смес се добавят сушените плодове. Разбърква се и се пече в продължение на 5 минути. Добавя се зеленият кардамон на прах и отново се разбърква.
- 6. Захарният сироп се сипва, разбърква се и се вари още няколко минути, докато се сгъсти.
- 7. Декорира се с бадемите и се сваля от огъня. Оставя се да се охлади. Разделя се на равни части и всяка от тях се оформя на малки кълбенца.