Вкусът на бадеми идеално допълва този на хрупкавите целувки сякаш са създадени един за друг.

Съставки

  • 2-3 капки Сладкарска боя
  • 300 г Бадеми
  • 4 бр. Белтъци
  • 4 с.л. Нишесте
  • 300 г Захар
  • 1 бр. Лимонова кора

Начин на приготвяне

  • 1. Белтъците с щипка сол се разбиват на пухкав сняг и постепенно се добавя захарта без 1 с.л.
  • 2. Лимоновата кора и нишестето се смесват.
  • 3. Суровите бадемите се смилат на пясък заедно с 1 с.л. захар. Бадемовата смес се прибава към белтъците заедно с жълтата сладкарска боя.
  • 4. Сместа се разбива с миксер за кратко. Тавата се застила с хартия за печене и отгоре се оформят целувките.
  • 5. Пекат се в предварително загрята на 180 С фурна до лек златист цвят.