Вкусът на бадеми идеално допълва този на хрупкавите целувки сякаш са създадени един за друг.
Съставки
- 2-3 капки Сладкарска боя
- 300 г Бадеми
- 4 бр. Белтъци
- 4 с.л. Нишесте
- 300 г Захар
- 1 бр. Лимонова кора
Начин на приготвяне
- 1. Белтъците с щипка сол се разбиват на пухкав сняг и постепенно се добавя захарта без 1 с.л.
- 2. Лимоновата кора и нишестето се смесват.
- 3. Суровите бадемите се смилат на пясък заедно с 1 с.л. захар. Бадемовата смес се прибава към белтъците заедно с жълтата сладкарска боя.
- 4. Сместа се разбива с миксер за кратко. Тавата се застила с хартия за печене и отгоре се оформят целувките.
- 5. Пекат се в предварително загрята на 180 С фурна до лек златист цвят.