Цялата ви кухня ще заухае на канела и захар, когато приготвяте тези рулца. Те са хрупкави и ароматни и никой не остава безразличен към тях. Много хора приготвят бързи рулца, като използват готово бутер тесто или обикновено тесто за пица. Но, повярвайте ни, истинските канелени рулца се правят по тази рецепта.
Поръската с канелена захар се приготвя, като се смесят 100 г захар на фини кристали с 1 1/2 с. л. канела.
Глазурата е по-желание. За нея е необходимо да смесите 100 мл прясно мляко с 200 г пудра захар. Добавете и няколко капки ванилов екстракт за повече аромат. Получава се смес с гъстотата на захарен сироп. Посипете върху готовите канелени рулца за допълнителна сладост.
Съставки
- 1 бр. Яйце
- 7 г Мая
- 300 мл Прясно мляко
- 100 г Краве масло
- 100 г Захар
- 500 г Брашно
- 1 ч.л. Сол
- 3 с.л. Лимонови кори
Начин на приготвяне
- 1. В купа смесете захарта, солта и маслото, оставено на стайна температура. Разбийте с миксер или тел, докато стане кремообразна смес.
- 2. Добавете яйцето и посипете с лимоновите кори. Смесете добре.
- 3. В леко затопленото прясно мляко размийте маята. Добавете към сместа, заедно с брашното.
- 4. Месете, докато стане меко тесто. Оставете да втаса за около 2 часа в купа, под памучна кърпа.
- 5. Разточете върху набрашнен плот на тънка кора. Намажете с масло и плътно поръсете с канелената захар. Нарежете на правоъгълници. лентите се завиват на руло. Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене на разстояние едно от друго, тъй като при печене увеличават обема си.
- 6. Пекат се на 180°C. за 30 минути.
- 7. След като се извадят, се охлаждат за 10 минути и се поръсват с глазура.