"Imagine. Представи си" от Джон Ленън - луксозно двуезично издание с вълшебните илюстрации на Жан Жулиен и предговор от Йоко Оно, е новото заглавие на издателство "Кибеа".

"Тази книга е много специална за мен. Текстът е на съпруга ми Джон и аз съм много щастлива да го видя така прекрасно илюстриран. Джон написа песента "Imagine" като призив за мир в света. Днес мирът ни е по-нужен отвсякога, затова думите му са все така важни…", пише Йоко Оно Ленън в предговора на книгата.

"Imagine" е изключително могъщо заявление, написано с невероятно дълбока любов към човечеството и неговото бъдеще.

Трябва да се отнасяме с всички еднакво, независимо откъде са и на какъв език говорят. Та нали гълъбът в тази книга приветства всички останали птици – независимо от цвета на перата им и от формата на клюна им.

Така ще изпълваме със смисъл всеки свой ден. Всяко добро, което сме сторили, дори и най-дребното, помага да направим света по-добър. Вие можете да го направите, аз мога да го направя, всички можем. 

Представете си... Заедно можем да постигнем мир. И тогава светът наистина ще е обединен", пише още Йоко Оно Ленън в предговора, като част от печалбата от продажбите на книгата ще бъде дарена на "Амнести Интернешънъл".

Авторът на илюстрациите Жан Жулиен е френски графичен дизайнер, който понастоящем живее в Лондон и в САЩ. Роден е в Нант и е завършил графичен дизайн в Кемпер, преди да отиде в Лондон и да завърши Централния колеж за изкуство и дизайн "Св. Мартин" през 2008 г. и Кралския колеж по изкуствата през 2010 г. Той работи в множество различни области – илюстрации, фотография, видео, костюми, инсталации, книги, постери и дрехи.

Снимка: Кибеа