Изправете се пред предизвикателството и започнете да променяте лошите си навици. Джордж Елиът пише, че никога не е твърде късно да бъдем това, което бихме могли да бъдем. Помислете кое пречи за осъществяване на плановете да имате щастлив, здрав и спокоен живот. С ума си можете да контролирате тялото. Човек се чувства най-добре, когато разумът и тялото работят като екип.

За да се радвате на съвършено здраве, важно е мъдро да избирате навиците си

Те могат да разрушат или да изградят здравето и дълголетието ви.  

Първото е да поемете отговорност за собственото поведение и реакции. Това е във властта на всеки човек. Например от избора със здравословна или нездравословна храна да изграждате тъканите си, ще се радвате съответно на устойчив организъм или ще се грижите за болното си тяло.

Сред лошите навици е желанието за дълги спорове, както и словесната, и физическата агресия. Човек приема за свое естествено поведение раздразнителността и безпокойството си, но  плаща с високо кръвно налягане, инфаркт, оплаквания от стомаха и червата, главоболие.  

Тайната за справянето с лошите навици се крие в собствения ум

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Животът или е усложнен и става още по-сложен, или е прост и става по-прост. Не позволявайте на тялото да взема надмощие над разума. Изградете си правилни здравословни навици в живота, а той ви е даден лично на вас.

С какво може да заместите вредните си навици

Целият разговор по темата с радиожурналиста Светослав Николов може да чуете от аудиозаписа "Правилни или погрешни навици”, излъчен в ефира на bTVRadio на 10 Януари 2014 г.