На Седмицата на модата в Милано се разхождат модели на Gucci, които носят копия на главите си в ръка. Представянето на колекцията е по-скоро сюрреалистично шоу, отколкото обикновено ревю. Фалшивите глави впечатляващо точно копират прическите и израженията на моделите, които обикалят заедно с тях.

 

Странните идеи в ревюто не приключват тук. Творческият директор на Gucci ни представя и модели, които държат модерните бебета дракони и змии, докато дефилират. А защо пък не и човек с трето око в центъра на челото си?

 

 

Залата също е част от концепцията на дизайнера – тя имитира операционна зала с маса и хирургически светлини.

Известните аксесоари на марката и слънчевите очила също са част от визията на щурите модели. Разбира се, тук те са с по-екстравагантен дизайн.

 

Микеле, който е директор на модната къща от януари 2015-та година, опитва да представи работата си в една различна светлина. Идеята е, че и сред хаоса и креативността има някакъв ред и наука. Той прави сравнение на работата си с хирургическата: рязане, сглобяване и експериментиране върху операционна маса.

Колекцията е вдъхновена от много различни етноси и култури. Има идеи взаимствани от турските тюрбани или модели с щампи от Южна Америка.

Според Микеле да ограничиш модата до прост бизнес е прекалено лесно... Изненадите в Седмицата на модата в Милано ще продължат до 26-ти февруари.