Червенокоса, ексцентрична, авангардна до мозъка на костите си... Няма как да я сбъркате. Това е тя бунтарката Вивиан Уестууд. Модната икона си отиде на 81-годишна възраст и нищо вече няма да е същото в света на кройките, цветовете и пънка. 

Представяме ви 5-те правила за щастлив живот, които е следвала Вивиан Уестууд - една успяла жена.

ИСКАЙ НЕВЪЗМОЖНОТО! ВИНАГИ! 

Вдигни летвата над всички останали. Никой не ми е казал, че ще съм това, което съм. Аз не чаках и това. Просто винаги съм знаела, че съм родена да бъда необикновена."

ПРИЕМИ ОБСТОЯТЕЛСТВАТА 

"За мен животът е непрекъснато преминаване през различни етапи. Наясно съм, че всичко има начало и край. Срещаш някого и той те прецаква, не си допадате. Стискате си ръцете и продължаваш напред. Това не е твоят човек, колкото и да се тръшкаш." 

НЕ БЪДИ МОРАЛИСТ!

"Оу, най-страшните. Трудно ми е да общувам с моделки, журналистите са досадни, снобарите са скучни, гейовете ме дразнят, съучениците ми са вече превъртели, но моралистите са най-страшни. Моралът е неприличен като средния пръст. Всички го размахват, като нещо не им е наред."

НЕ ОТЛАГАЙ!

"Аз никога не спирам!"

ОБИЧАЙ СЕ!

"Дано тази любов да не бъде несподелена. Защото тя е най-голямата. Обичай се, глези се, разхождай се гола, гледай се с часове пред огледалото."

Дръзка, авангардна, цветна - с една дума Вивиан. Снимка: Getty Images/Guliver Photos</strong></em>