Тя е толкова красива и женствена, че, ако никой не ви каже, никога не бихте предположили, че се е родила мъж. Валентина Сампайо се ражда в рибарско селце в Бразилия. На 8 години нейният психолог я определя като трансджендър. Сменя пола си, когато е само на 10.

Днес тя е на 22 и е успешен модел и актриса. Стана известна преди 2 години, когато се превърна в първата транссексуална манекенка, която се появява на корицата на модната библия Vogue. Преди това Сампайо е била корица на бразилското издание на списание ELLE.


Най-новият й работен ангажимент е свързан със световноизвестната марка за бельо Victoria’s Secret. Самата Валентина публикува снимка в профила си в Инстаграм, от която става ясно, че снима фотосесия за известната марка. Това прави Сампайо първият трансджендър модел, който от Victoria’s Secret наемат.


Макар от бранда за бельо да не са коментирали или обявявали официално, че Валентина се присъединява към ангелите, нейната сънародничка и колежка Лаис Рибейро я подкрепи в Туитър с думите „Първият трансджендър модел, който ще снима за Victoria’s Secret! Това ме прави толкова щастлива“.


Новината за участието на Сампайо във фотосесия на марката идва броени дни, след като стана ясно, че ежегодното шоу на ангелите няма да съществува във вида, в който го познаваме, заради нисък рейтинг. Експерти в бранша коментират, че назначаването на Валентина е стратегическо решение за разширяване на хоризонтите, особено след неотдавнашно изказване на маркетинговия директор на Victoria’s Secret, че по-пълните и трансджендър моделите не съвпадат с внушението, което марката иска да направи със своето шоу и продукти.