Най-голямата тенденция на годината, която се потвърди и от провеждащата се в момента Седмица на модата в Ню Йорк, е дамските чанти да са малки. Толкова малки, че е спорно какво точно може да се побере в тях. Може би едно червило? Поглеждаме отново снимките и се поправяме - тестер на червило...

Певицата и дизайнер Риана пристигна в Ню Йорк, за да представи най-новата си колекция в рамките на модната седмица в Голямата ябълка. На летището изпълнителката от Барбадос демонстрира широка усмивка, спортно облекло и микро дамска чанта.  И да ви обясняваме, без снимки ще сме просто голословни – вижте какво означава микро и защо не сме убедени, че дори и телефон би се вместил при най-нужните вещи за една дама.

И за да не си мислите, че това е изолирано събитие в света на модата, ви показваме и какво представиха като тенденции модните къщи за предстоящия сезон пролет/лято 2020. Марки като Longchamp, Laurence & Chico и ICY лансираха малката чантичка като топ тренд.

Модели дефилират по време на Седмицата на модата в Ню Йорк.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Гости на модното шоу в Ню Йорк също бяха фотографирани с миниатюрните аксесоари.

Гости на Седмицата на модата в Ню Йорк.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Филмовият фестивал във Венеция, който се проведе от 28 август до 7 септември, също беше свидетел на микроскопичните и задължителни за всяка дама чанти.

На червения килим на кинофестивала във Венеция.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ако не ви дойдоха в повече мини-тата – ето и виждането на Kate Sylvester в рамките на Седмицата на модата в Нова Зеландия.

Седмица на модата в Нова Зеландия.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В галерията ни може да разгледате още предложения за рамо в мини вариант.

Седмица на модата в Париж.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

За нас от ladyzone.bg остава отворен въпросът колко практична е големината на така актуалните чанти и ще бъдем ли демоде, ако носим от онези големите, които побират портфейл със средна големина, мобилен апарат, малко покупки, несесер с гримове, играчките на детето...