За 10-годишния си юбилей като креативен директор на марката BALMAIN френският моден дизайнер Оливие Рустейн събра на подиума едни от най-известните супермодели като Наоми Кембъл, Наталия Водянова, Мила Йовович, Наташа Поли, Лара Стоун. Бившата първа дама на Франция Карла Бруни пък закри шоуто.

Модните ревюта в Париж доскоро се провеждаха без публика заради пандемията, но вчерашното представяне на пролетно-лятната колекция 2022 на BALMAIN беше пълна противоположност на случващото се до момента. Дизайнерът Оливие Рустейн преживява тежко дните на локдауна и това личи в пищността на представените модели, както и от широката публика, поканена да гледа на живо.

Младият Рустейн, наричан още „детето чудо на модната индустрия“, е изоставен в сиропиталище на 7-годишна възраст, въпреки това стига до света на висшата мода, за да бъде сега един от най-известни дизайнери в света.

Емоционалното и емблематично представяне на колекцията е като празник на красотата във всичките й форми. Тя носи типичния почерк на Оливие Рустейн с ръчно изработени елементи, със златни акценти, с ресни, цепки, разкриващи кожата, широки мъжки и женски дрехи. Моделите дефилираха по подиума в бяло, златно, бежово, кафяво.

Супермоделът Наоми Кембъл пусна клип зад кулисите с един от емблематичните дизайни на Рустейн, минути преди да излезе за финала на ревюто.

Наташа Поли пък възкликна в Инстаграм: „Какво шоу!“.

Преди броени часове Оливие Рустейн написа в социалните си мрежи: „Искам да благодаря на всички ви за любовта, подкрепата, силата и уважението. Не можах да сдържа сълзите си. Беше по-специално, отколкото си мислите. Преди 10 години не бих си представил, че това, което се случи снощи, ще стане реалност. Мечтите се сбъдват!“.