Звездата от „Игра на тронове“ и „Х-мен: Тъмният феникс“ шокира почитателите на естетиката, като няколко пъти се появи на улицата по джапанки и чорапи.

Този моден тренд се счита за проява на лош вкус почти навсякъде по света и доста почитатели на актрисата останаха шокирани, че тя е избрала да се покаже на публично място облечена така. Самата Софи Търнър обаче не намира нищо притеснително във визията си и отговори на критиките в Туитър: „Всички се обуваме така, когато изхвърляме боклука. Не се опитвам да създам някакъв тренд, а просто давам на краката си удобството и грижата, от която се нуждаят.“

Още в началото на настоящото десетилетие вестник „Daily Telegraph“ обяви носенето на джапанки и чорапи за зараждащ се тренд и повтори това твърдение през 2014 г., а на Парижката седмица на модата през 2017 г. немската модна къща 22/4 представи колекция от джапанки, които се носят с чорапи.

Снимка: Getty Images

В България носенето на джапанки с чорапи е доста разпространено в някои части на страната, но обикновено се свързва с ниска култура. По всичко личи, че все по-често ще ни се налага да се сблъскваме с този моден феномен.