В разгара на отпуските сигурно много от нас си мечтаят за красива далечна страна. И сигурно много от нас ще я посетят, независимо коя е тя. Ако ви предстои пътуване със самолет, а ще ви бъде за първи път, то не забравяйте да обърнете особено внимание на някои важни подробности, които ще ви спестят неудобството, а и много време и нерви.

Облечете дреха, която не се нуждае от колан

Проверките по летищата винаги са много щателни. За да не изписка сканиращото устройство, докато ви проверяват, трябва да махнете всички метални предмети от себе си. Избягвайте носенето на колан, защото ще спестите както от своето време, така и от времето на всички, които ви чакат на опашката.

Не слагайте прекалено много бижута
Както изяснихме вече – металните предмети на летището не са желателни. Ако имате аксесоари и бижута в (независимо какво е тяхното количество), със сигурност ще ви се наложи да ги свалите всички до едно. Естествено, ако сте прекалили с разкрасяването първо внимателно ще трябва да ги махнете, да ги сложите в панер, който също минава през скенер, след което отново да ги сложите на себе си.

Никога не обувайте чехли или джапанки

Представете си колко хора ежедневно минават през устройствата за проверка на летищата. Сигурно хиляди в зависимост от натоварването на еърпорта. А сега си представете, че трябва да се събуете и да минете през сканиращите устройства боса. Не забравяйте - дори и да сте с отворени обувки, винаги носете чифт чорапи със себе си – те не само ще ви предпазят от бактериите, но и ще сте спокойни, че няма да ви стане студено по време на полета.

Сутиените – по възможност без банели

Банелите са естетическо удобство за всяка съвременна жена – повдигат и държат съдържанието на място. Когато става дума за летища, сутиените са банели не са най-удачния вариант. Разбира се, зависи доколко чувствително е устройството, през което ще минете. И все пак е добре да вземете предпазни мерки – нали не искате да показвате на охраната на летището, какво всъщност причинява писукането на устройствата.