Сред любимите дизайнери на Меган Маркъл се утвърдиха Givenchy, Tom Ford, Victoria Beckham, Alexander McQueen, Stella McCartney, Burberry. И несъмнено визията на новата кралска снаха в Обединеното кралство крещеше елегантност и стил. Това обаче си имаше и своята цена. Модният блог UFO No More, който следи всички фешън изяви на кралските особи, е пресметнал, че общата стойност на всяко парче плат, чанта, обувки и бижута, носени през изминалите 12 месеца от съпругата на принц Хари, е почти половин милион британски лири – 406 915 паунда. И това е сума, която не включва сватбената й рокля Givenchy на стойност 387 хиляди паунда. За сравнение роклята за сватбата на Кейт Мидълтън струваше 250 хиляди паунда.

Снимка: Reuters

Цифрата може би нямаше да звучи толкова стряскащо висока, ако сайтът не я беше сравнил със сумата, която Кейт Мидълтън е изхарчила за гардероба си през изминалата година. Съпругата на принц Уилям е инвестирала във външния си вид 6 пъти по-малко от Меган или 68 хиляди паунда.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Трябва да се отчете фактът, че Кейт няколко месеца беше извън светските среди, след като роди третото си дете и това вероятно е оказало влияние.

Втората кралска особа, която е изхарчила най-много за дрехи, е датската принцеса Мери със сумата от 89 хиляди паунда, което е 5 пъти по-малко от това, което Меган е инвестирала във външния си вид.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Най-скромна в харчовете по гардероба си е шведската принцеса Маделин, която е заделила едва 22 хиляди паунда за дрехи и аксесоари през 2018 година.

Модните констатации на блога се основават на еднократните разходи за облекло и аксесоари на кралските особи, носени за първи път през 2018 г., включително обувки, чанти и бижута.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos